Skriver om teknik, främst robotik. Följ mig på twitter @teknikpedagog

tisdag 23 februari 2010

Automatiseringsingenjörsprogrammet

Sugen på att studera? Snart dax att söka kurser eller program? Varför inte bli automatiseringsingenjör?

Så här ser det ut på Örebro Universitet:


Automatiseringsingenjörsprogrammet

Programmet är till för dig som vill konstruera och arbeta med system som fungerar av sig själva. Automatisering tillämpas på alla mänskliga aktivitetsområden och har gjort dagens högproduktiva industrisamhälle möjligt. Industriell automatisering kallas också för automation.

Utbildningen är mycket bred och omfattar grundläggande kurser inom automatiseringsteknik, elektroteknik samt datateknik. Fokus ligger på regel- och styrteknik, PLC och robotprogrammering, sensorer, mätteknik, analys av signal och system, samt industriell informationsteknik IT. Det är viktigt att man som automatiseringsingenjör kan förstå hur det hela systemet fungerar och att man kan samarbeta med olika experter.

Rationalisering och automatisering anses allmänt som en mycket viktig konkurrensfaktor i Sveriges industri och näringsliv. Under det ökande trycket av globaliseringen och miljökraven kommer automatiseringsteknik att bli ännu viktigare i framtiden genom att organisationer tvingas att utnyttja sina resurser på det mest effektiva sättet. Därför kommer automatiseringsingenjörer också i framtiden att vara mycket efterfrågade på arbetsmarknaden.

Behörighet och ansökan


/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar